Πινέλα μακιγιάζ: ο απόλυτος οδηγός και όσα πρέπει να ξέρετε!

Πινέλα μακιγιάζ: ο απόλυτος οδηγός και όσα πρέπει να ξέρετε!

Μαΐου 6, 2017

Καθημερινά λαμβάνω πολλά mail και inbox με ερωτήσεις που αφορούν, τι άλλο, το μακιγιάζ! Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις, λοιπόν, που έρχονται από εσάς έχουν να κάνουν με τα πινέλα: φυσική ή τεχνητή τρίχα; Ποια πινέλα πρέπει να έχω για να κάνω σωστό μακιγιάζ; Τι κάνει το κάθε πινέλο;

Make-up-brushes-guide-10

Κάπως έτσι, αποφάσισα να γράψω αυτό το post για να σας δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα, κάτι σαν… τον απόλυτο οδηγό για πινέλα και είμαι σίγουρη πως μέχρι το τέλος θα έχει λυθεί κάθε beauty απορία σας!

ΤΑ MUST ΠΙΝΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ!

Make-up-brushes-guide-7

Πινέλα για το πρόσωπο

 • Πινέλο foundation Τα πινέλα foundation είναι προτιμότερα να είναι από συνθετική τρίχα για να μην απορροφούν την υγρή ποσότητα. Το σχήμα τους είναι πλακέ ή στρογγυλεμένο και οι ακριανές τρίχες τους λευκές.
 • Kabuki brush Είναι πλούσια, fluffy και με αυτό το προϊόν απλώνετε σχεδόν οποιοδήποτε προϊόν σε μορφή powder μορφή σε όλο το πρόσωπο: από πούδρες μέχρι highlighters.

Make-up-brushes-guide-1

 • Fan brush Είναι το πινέλο σε σχήμα βεντάλιας που έχει δύο βασικές χρήσεις. Το πινέλο αυτό χρησιμοποιείται για να κάνουμε τα τέλεια κοψίματα στο πρόσωπο και συνδυάζεται τέλεια με τις σκουρόχρωμες πούδρες (bronzing powders). Μια άλλη πολύ σημαντική χρήση αυτού του πινέλου είναι για να καθαρίζουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια, ειδικά όταν κάνουμε smokey eyes.
 • Πινέλο πούδρας- ρουζ Είναι στρογγυλό, από φυσική τρίχα και μεσαίου μεγέθους. Για να το χρησιμοποιήσουμε σωστά το τοποθετούμε από την πούδρα μας, φυσάμε ή τινάζουμε στο χέρι μας για να φύγει η περιττή ποσότητα και κάνουμε ένα περάσμα σε όλο το πρόσωπό μας. Χρυσός κανόνας; Είναι προτιμότερο να προσθέτουμε λίγη ποσότητα κάθε φορά παρά να χρειαστεί να αφαιρέσουμε.

Make-up-brushes-guide-11

 • Πινέλο- σφουγγαράκι Τα συγκεκριμένα πινέλα είναι ιδανικά για να “δουλεύουμε” τη βάση στο πρόσωπό μας κυρίως με υγρά προϊόντα και για να κάνουμε το τέλειο belnding, δηλαδή να σβήνουμε το ένα προϊόν μέσα στο άλλο χωρίς να είναι εμφανές που ξεκινάει το ένα και που σταματάει το άλλο. Ιδανικό για τις φωτοσκιάσεις με τα ανοιχτόχρωμα και τα πιο σκούρα foundation.

Πινέλα ματιών

 • Πινέλο σκιάς Το μήκος του είναι μεσαίο, το σχήμα του συνήθως τείνει στο πλακέ και είναι προτιμότερο να το επιλέγουμε από φυσική τρίχα για μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.
 • Πινέλο blending σκιάς Είναι μακρύ, τρίχινο, επίσης το προτιμάμε σε φυσική τρίχα. Το πινέλο blending, που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία συνήθως έτσι, το χρησιμοποιούμε για να σβήσουμε τη μια σκιά μέσα στην άλλη και να έχουμε ένα πιο φυσικό κι ενιαίο αποτέλεσμα.
 • Smudged πινέλο Είναι αρκετά κοντό και είναι το πινέλο που μας εξασφαλίζει αυτό το “μουντζουρωμένο” και πολύ sexy αποτέλεσμα.

Make-up-brushes-guide-4

 • Κοφτό πινέλο Σε αντίθεση με το πινέλο φρυδιών, αυτό το κοφτό πινέλο που χρησιμοποιείται για το eyeliner είναι συνήθως από συνθετική τρίχα.
 • Πινέλο φρυδιών Ζούμε στην εποχή που τα φρύδια είναι βασικό στοιχείο σου μακιγιάζ μας. Για να είμαι ειλικρινής, στην ζωή των επαγγελματιών make up artists, τα φρύδια ανέκαθεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο, αλλά να που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και από καθημερινά κορίτσια για το everyday make up τους. Το πινέλο φρυδιών είναι κοντό, τρίχινο και κοφτό και χρησιμοποιείται με εξίσου κοφτές κινήσεις για να σχηματίσουμε το τέλειο σχήμα με μια ματ σκιά.

Make-up-brushes-guide-6

 • Πινέλο concealer Αυτό το πινέλο είναι κοντό, από συνθετική τρίχα και συνήθως έχει ένα σχήμα βέλους στην άκρη του, με την έννοια ότι είναι μυτερό προς το κέντρο του. Είναι απαραίτητο για να τοποθετούμε ακριβώς την ποσότητα που πρέπει κάτω από τα μάτια μας, καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους χωρίς να έχουμε creasy αποτέλεσμα, ότι δηλαδή βλέπουμε όταν απλώνουμε το concealer με τα χέρια μας.

Make-up-brushes-guide-2

 • Διπλό πινέλο φρυδιών Απαραίτητο για τη συλλογή μας προκειμένου να χτενίζουμε τα φρύδια μας ανοδικά αλλά και τις βλεφαρίδες μας μετά τη μάσκαρα.
 • Πινέλο χειλιών Είναι το τελευταίο πινέλο που προστίθεται συνήθως στο νεσεσέρ κοριτσιών που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά για τους make up experts είναι απαραίτητο εργαλείο μακιγιάζ. Έτσι, το κραγιόν οριοθετείται, υπάρχει ακρίβεια στην εφαρμογή, δεν ξεφεύγουμε από το περίγραμμα και εξασφαλίζουμε και περισσότερη διάρκεια στο χρώμα.

Make-up-brushes-guide-3

Stay tuned γιατί σε επόμενο post περνάμε από την θεωρία στην πράξη με tips για τον καθαρισμό των πινέλων: κάθε πότε πρέπει να γίνεται, ποιος είναι ο σωστός τρόπος και πώς μπορείτε να τα διατηρείτε καθαρά όταν βρίσκεστε σε shootings και δεν έχετε την πολυτέλεια του νερού!

 

Make-up-brushes-guide-8