Απόδραση στο Πήλιο

Απόδραση στο Πήλιο

Δεκεμβρίου 28, 2016

Και γιατί να μην αποδράσουμε;

Εγώ που γράφω τώρα αυτές τις γραμμές κι εσύ που τις διαβάζεις έχουμε πολλά κοινά: έχουμε μια έντονη καθημερινότητα, έχουμε δουλειές και υποχρεώσεις κι έχουμε μια οικογένεια που αγαπάμε πολύ. Αλλά να που δεν της το δείχνουμε τόσο συχνά…

Εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές, ξέρεις κάτι; Η δουλειά δεν θα σταματήσει ποτέ και η καθημερινότητα θα παραμένει έντονη. Αυτό, όμως, που μπορούμε να αλλάξουμε είναι η συχνότητα με την οποία δείχνουμε στους δικούς μας πως τους αγαπάμε. Και ο τρόπος να το κάνουμε είναι με μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα…

Απόδραση για ένα φαγητό, απόδραση για ένα σινεμά με το γιο σου, και αν είσαι αρκετά τυχερή απόδραση για κανα δυό μέρες σε κάποιον υπέροχο προορισμό! Αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να κάνουμε εγώ και οι δύο άντρες της ζωής μου!

apodrasi-sto-pilio-1

Το Πήλιο είναι μαγικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο. Τα μαγικά του τοπία θα μπορούσαν να μοιάζουν με πίνακες του πιο ταλαντούχου ζωγράφου αλλά να που το τοπίο δεν είναι ποτέ ίδιο και αυτός ο ζωγράφος θα πρέπει να το επισκέπτεται συχνά για να αποτυπώσει τελικά το μεγαλείο της ομορφιάς του. Γιατί κάθε εποχή τα χρώματα αλλάζουν και κάθε εποχή συναντάς κι ένα άλλο Πήλιο!

apodrasi-sto-pilio-2

Κι επειδή η γήινη παλέτα είναι η αγαπημένη μου (ποτέ δεν θα σταματήσω να μιλάω και να συνδέω τα πάντα με χρώματα και μακιγιάζ!), αυτή η εποχή είναι η αγαπημένη μου για μια απόδραση εκεί.

Πήγαμε και σου προτείνω να πας κι εσύ για φαγητό στης Αλέκας στην Τσαγκαράδα για να γευτείς το διάσημο μοσχάρι της και το κρέας με γίγαντες που είναι μια γευστική έκπληξη. Βλέπεις, η απόδραση έρχεται και μέσα από τις γεύσεις και τα διαφορετικά φαγητά από αυτά που (δεν!) απολαμβάνεις στο πόδι μέσα σε μια έντονη καθημερινότητα.

Μετά, μια βόλτα στην υπέροχη πλατεία της Τσαγκαράδας είναι επίσης απαραίτητη για να «χορτάσει» και το βλέμμα σου υπέροχες εικόνες που θα επιστρατεύει το μυαλό σου όταν πια επιστέψεις στην έντονη καθημερινότητά σου (το λεγόμενο… daydreaming!).

apodrasi-sto-pilio-3

Απόλαυσα τη διαμονή μου στο 12 months και το χαλαρωτικό μασάζ του spa που πρέπει να δοκιμάσεις ο-πωσ-δή-πο-τε! Ή μάλλον, να κάνεις δώρο στον εαυτό σου οπωσδήποτε, γιατί αλήθεια, από πότε έχεις να σε προσέξεις;

Και μιας και σου έδωσα τα βασικά μου info για την ξενάγηση στο Πήλιο, δεν θα μπορούσα να παραλείψω το αγαπημένο μου task: τι βάζουμε στο νεσεσέρ μας σε τέτοιου είδους αποδράσεις. Η απάντηση είναι: όχι πολλά! Μόνο τα signature πράγματα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να ζήσουμε. Για μένα αυτά είναι το άρωμα μου φυσικά, το Isabey με λουλούδια, το τσιμπιδάκι φρυδιών της Japonesque (γεμίζω ανασφάλεια όταν δεν το έχω μαζί μου!), Marvis οδοντόκρεμα σε πρακτικό μέγεθος, το αγαπημένο μου γαλάκτωμα St. Barth για το οποίο όλοι με ρωτάνε και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και last but not least: το primer της Beauty is Life. Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό, δημιουργεί την τέλεια βάση και μπορείς να το φορέσεις ακόμη και χωρίς foundation για να καμουφλάρεις τις ατέλειες. Αυτό σε συνδυασμό με τον αέρα της εξοχής σου δίνουν την τέλεια επιδερμίδα!

apodrasi-sto-pilio-4

Έρχεται Σαββατοκύριακο! Ακόμη προλαβαίνεις να οργανώσεις την δική σου απόδραση! Ή έστω να κανονίσεις να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό με τους δικούς σου απόψε! Η καθημερινότητα είναι εκεί και… για να της ξεφεύγουμε! Γιατί να μην αποδράσουμε, λοιπόν;