Το κυριακάτικο beauty routine μου (και αλλά μυστικά beauty επιβίωσης)!

Το κυριακάτικο beauty routine μου (και αλλά μυστικά beauty επιβίωσης)!

Ιουλίου 24, 2016

Δεν χρειάζονται και πολλά για να καταλάβεις ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι δύο λέξεις στην σειρά που θα μπορούσαν να λέγονται αλλιώς και… πολυτέλεια! Αρκεί να είσαι γυναίκα. Και ξέρεις πως ο χρόνος που έχεις στην διάθεσή σου όταν έχεις να φροντίσεις το παιδί, τον αγαπημένο σου, την δουλειά σου, ΟΛΑ, είναι ελάχιστος!

Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό έχω υιοθετήσει μια συνήθεια η οποία με χαλαρώνει, με βοηθάει να γεμίζω μπαταρίες και εν τέλει να δίνω περισσότερα στους ανθρώπους που αγαπάω. Γιατί τον τελευταίο καιρό αφιερώνω μια ώρα από την Κυριακή μου για να κακομάθω λίγο τον εαυτό μου. Και αυτό είναι το δικό μου… beaute την Κυριακή!
Untitled-2

Κάθε βράδυ Κυριακής, όταν στο σπίτι είναι πια όλα ήσυχα ξεκινάω τα μαγικά μου! Ok, όχι εγώ αλλά οι μάσκες Magic Stripes οι οποίες είναι πραγματικά μαγικές!
Untitled-4
Εναλλάξ, κάθε Κυριακή κάνω την Hyaluronic Intensive Treatment Mask με υαλουρονικό οξύ που δίνει instant boost σε όλο το πρόσωπο και που με πετύχατε να κάνω αυτή την φορά ή την Lifting Collagen Mask που «τα βάζει» πραγματικά με τον νόμο της βαρύτητας. Η συγκεκριμένη μάσκα φοριέται μόνο στο κάτω μέρος του προσώπου, ουσιαστικά πιάνεται πίσω από τα αυτιά και αυτό που κάνει είναι να ανασηκώνει και να κάνει πιο σφριγηλό το περίγραμμα. Οι συγκεκριμένες μάσκες είναι τεράστιο trend στην Κορέα και κάπως έτσι ξεκίνησα να τις χρησιμοποιώ κι εγώ: στην αρχή από περιέργεια και για μύηση στο trend, στην πορεία, όμως, επειδή το αποτέλεσμα είναι τόσο εθιστικό και η αίσθηση τόσο απολαυστική ώστε δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην το κάνει!
Untitled-9

Αφού ολοκληρώσω με τις μάσκες προσώπου (η διαδικασία είναι πολύ απλή: καθαρίζεις το πρόσωπό σου με γαλάκτωμα ή σαπούνι και έπειτα τοποθετείς τη μάσκα για 20-30 λεπτά. Ότι περισσεύει το περνάς στο σώμα σου) τοποθετώ τα χέρια μου μέσα στα εξίσου μαγικά γάντια Hand Repairing Gloves που κάνουν τα χέρια super απαλά και έχουν αντιγηραντικά συστατικά. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως τα χέρια μας είναι αυτά που μαρτυρούν την ηλικία μας πριν από το πρόσωπό μας!
Untitled-5

Bonus tip: ξέρατε ότι υπάρχει ο όρος του honeymoon manicure; Είναι αυτό που αφήνεις τα νύχια σου άβαφα όσο κάνεις διακοπές (σαν να τα στέλνεις κι αυτά διακοπές ή/και ταξίδι του μέλιτος!) και κάνεις μάσκες χεριών προκειμένου να τα φροντίσεις και να συνέλθουν από το ημι-μόνιμο μανικιούρ ενός ολόκληρου χειμώνα!

Κι έπειτα φτάνει η ώρα της απόλυτης χαλάρωσης. Η αγαπημένη μου μουσική, ένα κερί με μυρωδιά λεβάντας και είμαι έτοιμη για την νέα και πολύ έντονη εβδομάδα που ξεκινά!

Αλήθεια, εσείς ποια ήταν η τελευταία φορά που φροντίσατε τον εαυτό σας; Που αφιερώσατε αυτή την μισή ποιοτική ώρα από οοοοοοοοοολα τα 24ωρα της εβδομάδας για εσάς; Το beaute την Κυριακή είναι απλώς μια απόφαση μακριά!

Kisses
Rania